Скритите причини за паразитозата

паразити

Паразитите и тяхната жизнена дейност в нашият организъм зависят от своя гостоприемник, както и от фактическото му състояние. За да оцелеят в нас, те могат да имат един от трите вида отношения със своя домакин: Първо това е връзка, в която човешкият организъм извлича полза от наличието на  паразита – например във вагината, където лактобацилите, например, са снабдени с топла среда и храна в замяна на производство на млечна киселина, която предпазва вагината от свръхпроизводство на дрожди и колонизирането й от други потенциално вредни микроби. Вторият тип отношения се характеризира с липса на очевидна вреда за здравето на гостоприемника. Например, някои видове стафилококи присъстват по кожата като не причиняват вреда на здравето, но са отговорни за различни телесни миризми. Третият тип отношения е паразитизъм и настъпва, когато здравето на гостоприемника е увредено от наличието на паразитното заболяване.

Като цяло, всички паразити произвеждат токсични отпадъци. Някои от тях се изяждат помежду си, а други унищожават нашите клетки, нахлуват в тъканите ни, крадат храната ни, а след това тровят локално или общо нашия организъм с огромни количества и видове токсини.

Болести и диагнози има хиляди, а причините за това са само две – паразити и токсини!

Паразитите живеят и се размножават предимно в чревния тракт, но също могат да мигрират към други органи, като черния дроб, панкреаса, белите дробове, стомаха, мозъка, очите, дори в костите и в кръвоносната система. Има различни паразити, като кръгли червеи, метили, острици, тении и други, които заразяват гостоприемникът и влошават здравето му като абсорбират жизненоважни хранителни вещества, а в замяна освобождават токсините си в нашето тялото. Други дълго време се спотаяват в тялото ни и изчакват моментна слабост на човешкия имунитет, за да започнат да се възпроизведат главоломно и ни интоксикират фатално.

Погрешно е схващането, че паразитозите са често явление само в развиващите се страни или при обществата с ниска хигиена. В действителност, повечето от нас са били заразени с паразити в някакъв момент от живота си, чрез консумиране на заразена храна или вода, недостатъчна топлинна обработка на месо или риба, неизмити плодове и зеленчуци или от влизане в контакт с микроскопични яйца върху различни повърхности. Заразеният човек може лесно да предаде яйца на другите. Миниатюрните яйца често присъстват по дръжки на врати, мобилни телефони, маси и покривки в ресторанта, ръцете, кожата и домашните любимци. Друг, много важен фактор в съвременното общество е, прекомерната стерилност, заседяването, обездвижването, приемането на вредни излъчвания от телевизори, монитори и телефони. Всичко това сваля естественият ни имунитет, притъпява действието му срещу външни влияния, и в крайна сметка, ни прави податливи за всевъзможни инфекции, в т.ч. и на паразитните.

Паразитите отслабват защитните ни сили като намаляват отделянето на имуноглобулин в организма, а тяхната жизнена дейност непрекъснато стимулира реакция на имунната ни система. След време отслабването на имунитета на нашия организъм улеснява проникването на различни бактериални и вирусни инфекции в човешкото тяло

Ето някои от признаците на паразитозите в човешкото тяло:

 • Проблеми със съня и често събуждане през нощта.
 • Синдром на раздразнените черва.
 • Запек, диария, газове, подуване на корема
 • Раздразнителност, тревожност и чести промени в настроението..
 • Вълчи апетит.
 • Кожни раздразнения като екзема, уртикария, розацея.
 • Скърцане със зъби.
 • Болки в ставите или мускулни болки.
 • Хронични умора, летаргия и липса на енергия.
 • Депресия или липса на интерес към живота.
 • Желязо-дефицитна анемия.
 • Анален или вагинален сърбеж.
 • Изтъняване или окапване на косата.
 • Лош дъх и телесна миризма.

Повечето от симптомите са причинени от токсини, които паразитите освобождават в кръвния поток. Тези токсини често причиняват безпокойство, което може да се прояви по различни начини. Например, събуждане в средата на нощта или скърцане със зъбите са признаци, че черният дроб се измъчва, опитвайки се да изчисти голямото количество токсини в тялото ни. Токсините взаимодействат с човешките невротрансмитери и кръвни клетки причинявайки промени в настроението или дразнене на кожата, като това се проявява с лезии, петна, дерматити и подобни.

Малка част от нашите гости, които си отглеждаме. 

 

За това е задължително периодично очистване на организма от паразити, защото ако допуснем постоянното им възпроизвеждане в жизнени цикли, срутваме действието на имунните си сили, които вместо да са съсредоточени в предпазването ни от външни влияния и вредни въздействия от околната среда, те се изтощават и притъпяват действието поради постоянните патогенни процеси предизвикани от паразитите в тялото ни.

Share:
^