Всеки човек се е сблъсквал с паразитите

паразити

Една от характеристиките на паразитите е, че те са способни да се скрият за дълго време, а присъствието им в чревната система може да бъде установено само от фактически диагностицираните  заболявания.

Какво означава паразити в червата?

Това са организми с микроскопични размери, с размери – от микрони, но и огромни тении,  достигащи до няколко метра. Тези организми паразитират върху друг организъм, в нашия случай – хората. Те могат да паразитират не само в храносмилателната система, могат да се заселят и в  мускулите, мозъка, очите, дори в ставите и кожата.

Въпреки че паразитите са най-добрите майстори на прикриването, тялото ни почти винаги предупреждава за тяхното присъствие.

Паразитна активност може да бъде разпозната от симптоми като хронична умора и неразположение, до кожните екземи и обриви.

Едни от най-явните симптоми, които могат да ни подскажат, че сме жертви на паразити.

Нарушения на съня и скърцане със зъби. Често хората се оплакват, че се събуждат редовно през ноща, в малките сутрешни часове, най-често около 4ч. Една от причините за това може да е, че черният дроб се опитва да прочисти тялото от токсини, които паразитите произвеждат. Сърбежът на ректума може също да причини нарушения на съня, което може да означава овулиране на червеи през нощта извън ректума. Когато яйцата на паразитите попаднат в леглото и завивките, след това много лесно, чрез въздуха или директно, могат да попаднат в устата, от там пак в чревната система, където отново се развиват.

Симптомите на язвен колит (улцерозен колит) могат да са причинени от паразити. Паразитите могат да раздразнят вътрешната стена на червата, което може да доведе до възпаление. Възпалението води до недостатъчно усвояване на хранителни вещества, особено мазнини, които следователно се появяват в изпражненията.

Кожни заболявания като симптом на паразитоза. Копривна треска, екзема и други видове алергични кожни проблеми, могат да бъдат причинени от паразити.

Болки в мускулите и ставите. Паразитите могат да бъдат установени също и в ставите и мускулите. Официалната медицина обикновено диагностицира тези болки като артрит.

Някои видове паразити произвеждат простагландини, които могат да направят изпражненията воднисти и подобни на диария.

Раздразнителността и нервността, също често могат да бъдат признак за наличието на паразити, тъй като техните токсични изпражнения могат да раздразнят нервната система.

Проблеми с храносмилането. Честото подуване в коремната област е един от най-сигурните признаци за наличие на паразити.

Развитието на анемия и различни дефицити. Има паразити, които абсорбират храната през вътрешната стена на червата. Ако се размножават твърде много, може да се развие дори злокачествена анемия.

Други признаци включват също – затлъстяване, чувство за глад, загуба на тегло, неприятен дъх в устата, болка около пъпа, учестен пулс, замъглено зрение, сърбеж в носа и ушите, сърбежи в коремната област, неочаквано главоболие и други.

Много хора, въпреки всичките си симптоми, продължават да не вярват, че хроничното им заболяване се дължи именно на паразитите. Обаче, ето какво констатира официално, Кралската академия на науките в Англия. Те излагат анализите си, че поне 90% от заболяванията и проблемите с червата се дължат на токсини, като са идентифицирали над 30 вида токсини, като поне половината от тях са в следствие на отпадъчна дейност на микроорганизми. Други обосновани твърдения са, че почти всеки човешки индивид над 40г., има проблеми с чревната система, поради наличието на един или повече вида паразити.

Хората обикновено са с впечатление, че променяйки диетата в храненето си, биха се избавили от чревните си проблеми. За съжаление в повечето случаи това не е така. Временният добър ефект, който в най-често е само за няколко дни, допълнително обърква реалната диагноза и задълбочава още повече откриването на истинският проблем. Реалността е, че до като имаме в тялото си развити паразити, никаква диета и никакви лечения не биха ни помогнали. Генералното решение, още преди назначаване на диета и фактически лечения, било с билки или медикаменти, ние трябва да се освободим от постоянно интоксикиращите тялото ни паразити.

За това, погледнете сериозно на проблема, анализирайте добре симптомите си, информирайте се акуратно за всичките възможни начини, чрез които да се освободите по-скоро от тези вредни създания. Знайте също, че при всеки човек е различно. При здрави, силни и активни хора, често наличието на паразити не дава никаква симптоматика, поне до един момент, в който имунната система започва да отслабва. Но, до като при други, не толкова силни и активни хора, хора в напреднала възраст и заседял начин на живот, паразитозата може да доведе бързо дори и до фатален край.

Share:
^